Nederlands zangduo van wereldklasse - Natasja & Edwin

Natasja & Edwin zijn een Nederlands zangduo van wereldklasse, bekijk de website.

I Should Have Followed You Home
single 26 mei

I Should Have Followed You Home is de derde van een serie ‘vergeten’ duetten die Natasja & Edwin opnemen. Alle duetten die ze uitbrengen, verdienen het om opnieuw onder de aandacht van het publiek te komen. Stuk voor stuk zijn het songs die nooit vergeten mogen worden volgens het zangduo.

De tekst gaat over twee geliefden die elkaar uit het oog verloren zijn maar in hart en gedachten altijd bij elkaar zijn gebleven. Na jaren zien ze elkaar weer, de liefde bloeit op en ze realiseren zicht, ik had je toen nooit moeten laten gaan. Bijzonder detail, het is Natasja & Edwin ook overkomen en juist daarom sprak de tekst hen zo aan.

Nederlands zangduo van wereldklasse

Natasja Poels en Edwin van Hoevelaak bundelen hun krachten als zangduo

De liefde voor muziek bracht Natasja & Edwin bij elkaar. Door hun drukke agenda’s kwam het er niet van om samen muziek op te nemen. Maar tijdens de lockdowns ging het duo live-concerten streamen. Dit werd een groot succes. Natasja Poels is al jaren bekend als beste Helène Fischer Tribute van Nederland en heeft prachtige Nederlandstalige singles uitgebracht, waaronder “Trots op Jou”. Edwin van Hoevelaak scoorde als succesvolle producer nummer 1 hits met o.a. Nick & Simon, Jeroen van der Boom en André Hazes jr.

Het zangduo Natasja & Edwin is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse en Belgische showbizz en werken samen met de Marcel Fisserband aan hun duet album getiteld: “Golden Memories” die op 29 juni uitkomt.

Golden memories, de mooiste vergeten duetten

“Lost In Love” was de eerste van een serie ‘vergeten’ duetten die Natasja & Edwin opnamen. Alle duetten die het duo zal uitbrengen, verdienen het om opnieuw onder de aandacht van het publiek te komen. Stuk voor stuk zijn het songs die nooit vergeten mogen worden volgens het zangduo.

“You Don’t Have To Say You Love Me” is de tweede uit de serie duetten die Natasja & Edwin uitbrachten.  Daarna ziet het prachtige duet “I Should Have Followed You Home” het levenslicht. De tekst gaat over twee geliefden die elkaar uit het oog verloren zijn maar in hart en gedachten altijd bij elkaar zijn gebleven. Na jaren zien ze elkaar weer, de liefde bloeit op en ze realiseren zich, ik had je toen nooit moeten laten gaan. Bijzonder detail: het is Natasja & Edwin ook overkomen en juist daarom sprak de tekst hen zo aan en kwam deze prachtige single tot stand.

Over Natasja Poels

Natasja Poels had als klein meisje maar 1 droom… zangeres worden

Vanaf zeer jonge leeftijd was Natasja Poels zich al bewust van haar levensmissie: zingen en mensen met haar stem in ontroering brengen. Dat heeft haar door al die jaren heen tot een krachtig, passioneel zangeres gemaakt. Natasja is behalve een voortreffelijk vocaliste met een hartelijke persoonlijkheid, ook nog eens een vrouw met klasse en uitstraling.

Natasja werd op 26 mei 1973 geboren in Deurne. Sinds ze zich kan herinneren was Natasja altijd aan het zingen en muziek maken. Toen ze 12 jaar oud was, won ze veel talentenjachten met haar vertolking van Nicole’s “Ein Bischen Frieden”. Met haar gitaar op schoot, won ze niet alleen de prijzen, maar ook de harten van het publiek. Door de vertolking van dit liedje, ontstond haar voorliefde voor Duitstalige muziek.

Helene Fischer

Omdat Natasja een graag geziene gast in Duitsland werd, bloeide ook de liefde voor de Duitstalige muziek weer op. Het was precies in de periode dat Helene Fischer de Duitse muziekwereld op zijn kop zette. Natasja bewonderde Helene Fischer enorm en besloot om met haar repertoire te gaan optreden in Nederland. Niet alleen besteedde ze veel aandacht aan het perfectioneren van de uitvoering van de nummers, minstens evenveel aandacht ging naar de podiumact en kleding. Een optreden van Natasja als Helene Fischer kwam akelig dicht bij het origineel. Het leverde haar de titel “Beste Helene Fischer Tribute van Nederland” op. Iets waar zij tot op de dag van vandaag trots op is.

Eigen repertoire

Na haar hele leven werken van anderen te hebben gezongen, ontstond de onvermijdelijke wens om het met eigen repertoire te gaan proberen. Tijdens de opening van de grootste bruidsmodezaak van Europa, opgericht door haar zus Ramona, gaf Natasja een optreden. Zij zong daar het nummer “Trots Op Jou” van Wesley Bronkhorst. Nog steeds geen eigen repertoire, maar haar bijzondere uitvoering bleef niet onopgemerkt. Een filmpje van dit optreden bereikte veel mensen via social media, waaronder topproducer Edwin van Hoevelaak (o.a. André Hazes Jr, Jeroen van der Boom, Nick & Simon etc.). Hij zocht contact met Natasja om dit nummer voor haar te produceren. Dit was het begin van een samenwerking, waarbij Edwin ook eigen repertoire voor Natasja ging schrijven en produceren.

Over Edwin van Hoevelaak

Popproducer, muzikant, schrijver, presentator en zanger

Edwin Anthony van Hoevelaak wordt op 30 juni 1967 geboren in Holten, Overijssel. Hij zit op de lagere school in Markelo in dezelfde klas als latere filmregisseur Johan Nijenhuis. Van Hoevelaak speelt drums in zijn eerste bandje Flashback. De rockband speelt voornamelijk covers van onder meer Golden Earring en Herman Brood. Hij schrijft ruim 450 liedjes, produceert rond de 300 albums en is mede verantwoordelijk voor hitsuccessen van onder anderen Nick & Simon, Jeroen van der Boom, Gerard Joling, André Hazes jr. en Grad Damen. In 2010 krijgt hij een Buma NL Award in de categorie Beste Auteur. Van Hoevelaak treedt ook op als zanger en presentator.

Rooftop Studios, highend studio in Holten

Rooftop Studios is de visie en het levenswerk van Edwin van Hoevelaak. Door zijn constante drive om hit na hit te willen produceren, moest Rooftop Studios een relaxte plek worden. In de afgelopen 25 jaar creëerde hij deze uitnodigende en inspirerende plek. Rooftop Studios, opgericht in 1997, staat bekend om zijn productiefaciliteiten en om zijn ongeëvenaarde collectie vintage en moderne opnameapparatuur en muziekinstrumenten. Die collectie is onlangs nog beter geworden met de toevoeging van een volledig operationele analoge Solid State Logic 6000 in bijna nieuwstaat. Op deze SSL uit 1988 namen onder meer Tears for Fears, Annie Lennox en Van Morrison hun muziek op.

Onderscheidingen

Van Hoevelaak heeft in 2017 de Buma Hollandse Meesters Award gewonnen. De producer en songwriter kreeg de prijs 2 oktober tijdens de Buma NL Awardshow in Tivoli Vredenburg in Utrecht uitgereikt. In 2019 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau door de burgemeester van Rijssen-Holten vanwege zijn verdienste als “éen van de belangrijkste producers en songwriters van het populaire genre in Nederland”.